آموزشی قهوه

طرز تهیه قهوه با موکاپات (Moka Pot) + بهترین روش عصاره گیری

طرز تهیه قهوه با موکاپات (Moka Pot) + بهترین روش عصاره گیری

طرز تهیه قهوه با موکاپات (Moka Pot) + بهترین روش عصاره گیری

موکاپات (Moka Pot) یکی از بهترین و محبوب ترین ابزارهای دم آوری قهوه است که با فشار بخار آب، قهوه ای غلیظ و خوش عطر (نزدیک به طعم اسپرسو) تهیه میکند. برای اینکه قهوه شما بیش از حد تلخ، رقیق، بی مزه یا سوخته نشود، لازم است که یاد بگیرید آن را به روش صحیح تهیه کنید.

مواد لازم و تجهیزات مورد نیاز

  1. موکاپات (ترجیحاً استیل زیرا آلومینیوم ممکن است طعم قهوه را تغییر دهد)
  2. قهوه آسیاب شده برای موکاپات (نه خیلی ریز مثل اسپرسو که پودر کاملاً فشرده شود و نه خیلی درشت مثل فرنچ پرس. بهترین حالت کمی درشت تر از اسپرسو و ریزتر از V60 یا دریپ کافی است.)
  3. آب تصفیه شده داغ ( با دمای 90 تا 95 درجه سانتی گراد)

طرز تهیه قهوه با موکاپات (Moka Pot) + بهترین روش عصاره گیری

مراحل تهیه قهوه با موکاپات [6 مرحله]

  1. در ابتدا قهوه را با درجه متوسط – ریز (اندازه ای بین نمک دریا و شکر دانه ریز) آسیاب کنید. اگر درجه آسیاب خیلی ریز باشد، قهوه سوخته با طعم بسیار تلخ و اگر درجه آسیاب خیلی درشت باشد، به خاطر عبور سریع آب از بین دانه ها، قهوه کم عصاره گیری شده در نتیجه بی مزه میشود.
  2. مخزن پایینی موکاپات را تا زیر سوپاپ ایمنی (قسمتی که علامت گذاری شده) از آب داغ (90 تا 95 درجه سانتی گراد) پر کنید. استفاده از آب سرد باعث میشود که مدت زمان بیشتری طول بکشد تا آب بجوشد، درنتیجه قهوه بیش از حد گرم شده و تلخی های نامطلوبی در فرآیند عصاره گیری ظاهر میشود.
  3. حالا فیلتر فلزی را روی مخزن قرار دهید و آن را با قهوه آسیاب شده پر کنید. سطح قهوه را صاف کنید اما فشرده (تمپ) نکنید زیرا باعث میشود آب به سختی عبور کرده و قهوه بیش از حد تلخ میشود.
  4. قسمت بالایی موکاپات را محکم ببندید اما بیش از حد سفت نکنید. سپس موکاپات را روی حرارت متوسط رو به کم قرار دهید. اگر درجه حرارت خیلی زیاد باشد، آب خیلی سریع جوشیده و بخار با فشار بالا از قهوه عبور میکند، در نتیجه قهوه میسوزد و طعم بسیار تلخ و نامطلوبی به خود میگیرد.
    نکته مهم: دقت داشته باشید که نباید شعله از کناره های موکاپات بالا بزند.
  5. وقتی اولین قطره های قهوه از لوله خروجی بالا آمدند، درب موکاپات را باز بگذارید تا ببینید عصاره گیری در چه زمانی، به نقطه بهینه میرسد. در حالت ایده آل، قهوه باید به آرامی و یکنواخت خارج شود.
    نکته 1: اگر خروج قهوه به شکل ناگهانی و همراه با پاشیدن شدید باشد: آسیاب بسیار درشت یا حرارت زیاد است.
    نکته 2: اگر قهوه خیلی آرام خارج شود و صدای قل قل داشته باشد: آسیاب بسیار ریز یا شعله بسیار کم است.
  6. وقتی حدود 70 تا 80 درصد حجم قهوه خارج شد، زیر موکاپات را خاموش کنید و قسمت پایینی را با یک حوله مرطوب یا آب سرد خنک کنید. این کار باعث میشود که از ادامه عصاره گیری بیش از حد همراه با تلخی های نامطلوب جلوگیری شود.
    نکته: اگر قهوه تا آخرین قطره از موکاپات خارج شود، قهوه شما طعمی بسیار تلخ و زننده خواهد داشت.

5 نکته طلایی برای بهترین عصاره گیری با موکاپات

  1. بعد از هر بار استفاده، موکاپات را کاملاً تمیز کنید تا رسوبات روغنی قهوه، روی طعم قهوه بعدی تأثیر منفی نگذارد.
  2. نسبت قهوه به آب معمولاً 1:7 (یعنی برای هر 10 گرم قهوه، 70 میلی لیتر آب) است.
  3. از آب معدنی یا آب تصفیه شده استفاده کنید تا طعم واقعی قهوه را بچشید.
  4. اگر قهوه بیش از حد تلخ شد: حرارت را کم کنید، آسیاب را کمی درشت‌تر کنید یا از قهوه با رُست ملایم تر استفاده کنید.
  5. اگر قهوه بیمزه و رقیق شد: آسیاب را کمی ریزتر کنید، شعله را کمی بیشتر کنید یا از قهوه ای با بادی قوی تر یا رُست تیره تر استفاده کنید.

مشکلات رایج استفاده از موکاپات و راه حل ها

مشکلعلتراه حل
قهوه خیلی تلخدمای بالا یا آسیاب ریز یا آب سرداز آب داغ، شعله کم و آسیاب درشت تر استفاده کنید.
قهوه خیلی رقیقدمای کم یا آسیاب درشتشعله را کمی زیاد و آسیاب را کمی ریزتر کنید.
قهوه با طعم سوختهعصاره گیری طولانی یا تمیز نکردن موکاپاتحرارت را کمتر کنید و موکاپات را مرتب بشویید.
خروجی فوم زیاددمای بالا یا آسیاب خیلی ریزشعله را کمتر و آسیاب را یک درجه درشت تر کنید.

درمورد دم آوری قهوه با موکاپات، سوالات خود را در بخش کامنت ها با ما در میان بگذارید تا همکاران ما در تیم لوما پاسخگوی شما باشند.

طرز تهیه قهوه با موکاپات (Moka Pot) + بهترین روش عصاره گیری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *