آموزشی قهوه

قهوه دمی V60 | طرز تهیه و دم آوری تخصصی در منزل و کافه

قدم به قدم دم آوری قهوه V60

قهوه دمی V60 | طرز تهیه و دم آوری تخصصی در منزل و کافه

V60 یکی از محبوب ترین روش های دم آوری قهوه (Pour Over) است که بخاطر طعم شفاف، متعادل و جذاب، طرفداران بسیار زیادی در دنیای قهوه تخصصی دارد. در این روش از فیلتر کاغذی مخروطی شکل و یک دریپر با شیب 60 درجه استفاده میشود. آب به شکل یکنواخت از میان قهوه آسیاب شده عبور کرده و یک قهوه شفاف و روشن با طعم های طبیعی برای شما به ارمغان خواهد آورد.

لوازم مورد نیاز دم آوری قهوه V60

تجهیزات مورد نیاز

  1. V60 Dripper (پلاستیکی، سرامیکی، شیشه ای یا فلزی)
  2. فیلتر کاغذی مخصوص V60 (نازک تر نسبت به کمکس و مخروطی شکل)
  3. کتری با شکل گردن غاز (Gooseneck Kettle) برای داشتن کنترل بهتر روی جریان آب
  4. آسیاب قهوه (Burr Grinder) برای یکنواخت بودن اندازه آسیاب
  5. تایمر برای کنترل دقیق زمان عصاره‌گیری
  6. ترازو دیجیتال برای دقت در نسبت قهوه به آب

مواد اولیه

  1. دانه قهوه تازه رُست شده (ترجیحاً رُست روشن تا متوسط)
  2. آب تصفیه شده با دمای 92 تا 96 درجه سانتی گراد
  3. نسبت قهوه به آب: 1:15 تا 1:17 (به ازای هر 1 گرم قهوه، 15 تا 17 گرم آب)

قهوه های پیشنهادی لوما برای V60

تیار قهوه ترکیبی 80% عربیکا 20% ربوستا

تومان227.000تومان1.431.000
تیار قهوه‌ی ترکیبی عربیکا و ربوستا است، بر پایه عربیکا (۸۰٪ عربیکا، ۲۰٪ ربوستا) دانه های این قهوه ترکیبی از مناطق آمریکای جنوبی و آسیاست.
انتخاب گزینه‌ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

سولارا قهوه ترکیبی 70% ربوستا 30% عربیکا

تومان158.000تومان980.000
ترکیبی شامل ۷۰ درصد ربوستا و ۳۰ درصد عربیکا است. اگر به قهوه ای با کافئین بالا و غلیظ علاقه دارید این ترکیب مناسب شماست.
انتخاب گزینه‌ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

فاروس قهوه ترکیبی 60% عربیکا 40% ربوستا

تومان205.000تومان1.288.000
فاروس ترکیبی عربیکا روبوستا بر پایه عربیکا (۶۰٪ عربیکا، ۴۰٪ ربوستا) که از مناطق آمریکا و آفریقا جمع آوری شده، فرآوری دانه ها طبیعی و شسته است.
انتخاب گزینه‌ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

کلمبیا تولیما ریزارلدا قهوه سینگل اورجین (تک خاستگاه)

تومان700.000
کلمبیا تولیما ریزارلدا قهوه سینگل اورجین (تک خاستگاه) مناسب برای کسانی که دنبال یک قهوه شیرین با بادی بالا هستند
انتخاب گزینه‌ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

نیرا قهوه ترکیبی 100% عربیکا

تومان258.000تومان1.639.000
نیرا ترکیبی صددرصد عربیکا است با فرآوری شسته و طبیعی که دانه های آن از مناطق آمریکا و آفریقا متشکل شده تلخی آن اندک و اسیدیته متوسط به بالا دارد.
انتخاب گزینه‌ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

آسیاب مناسب برای قهوه V60

اندازه ایده آل آسیاب: متوسط - ریز (مشابه دانه های شکر)

آسیاب ریزتر طعم های غنی تر با بادی بیشتر به همراه دارد اما اگر آسیاب خیلی ریز باشد، جریان آب کند شده و قهوه خیلی تلخ میشود. اگر هم خیلی درشت باشد، قهوه ضعیف و آبکی خواهد شد.

قدم به قدم دم آوری قهوه V60

  1. فیلتر کاغذی را درون V60 قرار داده و آن را روی سرور یا فنجان بگذارید. فیلتر را با آب داغ شستشو دهید تا طعم کاغذی آن از بین برود و همچنین سرور و V60 گرم شوند. آب شستشو را دور ریخته بدون اینکه فیلتر را جابجا کنید.
  2. قهوه را وزن کرده سپس به اندازه متوسط - ریز (مانند شکر) آسیاب کنید. قهوه آسیاب شده را داخل فیلتر ریخته و آن را کمی تکان دهید تا سطح آن یکنواخت و مسطح شود. V60 را روی ترازو بگذارید و ترازو را صفر کنید.
  3. آب را تا دمای 92 تا 96 درجه سانتی گراد گرم کنید. مقدار 60 گرم آب (دو برابر وزن قهوه) را به آرامی روی قهوه بریزید. قهوه را کمی هم بزنید یا V60 را بچرخانید تا قهوه به شکل کامل خیس شود. اجازه دهید قهوه 30 تا 45 ثانیه در همان حالت بماند تا دی اکسید کربن آن آزاد شده و عصاره گیری بهتری داشته باشید.
  4. بعد از بلومینگ، آب را به شکل دایره ای و کنترل شده روی قهوه بریزید. آب را در چند مرحله بریزید تا به 500 میلی لیتر برسید. کل فرآیند باید 2:30 تا 3:30 دقیقه طول بکشد.
  5. پس از اینکه آب به صورت کامل عبور کرد، فیلتر را برداشته و دور بیندازید. برای ترکیب شدن کامل قهوه، سرور را کمی بچرخانید.
  6. قهوه شما آماده است. نوش جان!!!

قدم به قدم دم آوری قهوه V60

جدول نسبت قهوه به آب و زمان دم آوری

تعداد فنجانقهوه (گرم)آب (میلی لیتر)زمان دم آوری (دقیقه)
1 فنجان15 گرم225 میلی لیتر2:30 تا 3:00 دقیقه
2 فنجان30 گرم500 میلی لیتر3:00 تا 3:30 دقیقه
3 فنجان45 گرم750 میلی لیتر3:30 تا 4:00 دقیقه
4 فنجان60 گرم1000 میلی لیتر4:00 تا 4:30 دقیقه

چند نکته طلایی برای دم آوری عالی V60

  • از دانه های تازه و رُست روشن به خاطر اسیدیته بالا و طعم ملایم تر استفاده کنید.
  • سعی کنید قهوه تازه را آسیاب کنید: قهوه ای که قبلاً آسیاب شده، عطر و طعم واقعی خود را از دست داده است.
  • آب را به آرامی و به شکل دایره ای بریزید: تمرکز و کنترل جریان آب، باعث عصاره گیری بهتر و یکنواخت قهوه میشود.
  • مراقب دمای آب باشید: آب خیلی داغ باعث تلخی و آب سردتر از حد نرمال، باعث عصاره گیری ناقص و طعم ترش میشود.
  • حتما درجه آسیاب را تنظیم کنید: اگر زمان دم آوری خیلی کند است، آسیاب را درشت تر کنید! اگر هم خیلی سریع است، از درجه آسیاب ریزتر استفاده کنید.

تعریف جالب وبسایت www.coffeedesk.com در ستایش قهوه دمی

Drip coffee. This term stands for coffee revolution, fresh and fragrant single origins of highest quality, delicious taste and slow coffee. When you first discover these new and delicious taste territories, you can’t overlook drip coffee and its influence on alternative brewing.

"قهوه دمی" این اصطلاح مخفف انقلاب قهوه، منشاء تازه و معطر با بالاترین کیفیت، طعم لذیذ و قهوه آهسته است. وقتی برای اولین بار این طعم جدید و دلچسب را تجربه میکنید، نمیتوانید قهوه دمی و تأثیر آن بر روش های دم آوری جایگزین غافل شوید.

سوالات خود را در قسمت کامنت ها با ما درمیان بگذارید تا تیم لوما، در سریع ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشد..

قهوه دمی V60

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *