آموزشی قهوه

کلد برو (Cold Brew) | طرز تهیه با دستگاه و خانگی قهوه سرد دم

کلد برو (Cold Brew) | طرز تهیه با دستگاه و خانگی قهوه سرد دم

کلد برو (Cold Brew) | طرز تهیه با دستگاه و خانگی قهوه سرد دم

یکی از محبوب ترین روش های دم آوری قهوه در میان علاقه مندان به سرد دم به خاطر طعم ملایم، اسیدیته کمتر و میزان کافئین بالا کلد برو (Cold Brew) میباشد.

یکی از دلایل بسیار مهم تفاوت کلد برو با سایر روش های دم آوری، میباشد که شده است.

کلد برو چیست و چه تفاوتی با قهوه های دیگر دارد؟

فرآیندی است که دانه های قهوه آسیاب شده، به مدت 12 تا 24 ساعت در آب سرد یا دمای محیط خیسانده میشوند. عصاره گیری آهسته و بدون حرارت موجب تفاوت طعم و ویژگی های کلد برو با سایر روش های دم آوری سنتی (کمکس، V60، ایروپرس و …) شده است.

4 تفاوت عمده کلد برو با روش های دیگر دم آوری

  1. زمان عصاره گیری کلد برو بسیار طولانی [حدود 12 تا 24 ساعت] است درحالیکه اسپرسو در کمتر از 30 ثانیه و V60 در حدود 3 تا 4 دقیقه عصاره گیری میشوند.
  2. عصاره گیری کلد برو بدون حرارت انجام میشود در حالیکه برای اسپرسو، کمکس، V60 و … آب داغ یکی از مهم ترین عوامل عصاره گیری است.
  3. در کلد برو به خاطر عدم استفاده از حرارت، ترکیبات اسیدی کمتری آزاد میشود، برای همین نسبت به اسپرسو و سایر روش های دم آوری، اسیدیته کمتر و طعم شیرین تری دارد.
  4. کلد برو هنگام سرو، رقیق میشود اما اسپرسو و قهوه های دمی، مستقیماً و بدون اضافه کردن آب مصرف میشوند.

مزایای کلد برو [5 مورد]

  • بدون حرارت، ترکیبات اسیدی کمتری هنگام عصاره گیری، آزاد میشود، به همین خاطر کولد برو طعم ملایم تر و مناسب تری برای کسانیکه معده حساسی دارند، دارد.
  • دم آوری آهسته، باعث کاهش میزان تلخی در قهوه میشود.
  • از آن جایی که نسبت قهوه به آب بیشتر و عصاره گیری طولانی تر است، میزان کافئین کلد برو معمولاً بیشتر از قهوه های دمی و حتی برخی شات های اسپرسو است.
  • کلد برو حدود 7 تا 10 روز در یخچال بدون آنکه طعم آن افت کند، قابل نگهداری است. این در حالی است که سایر قهوه های داغ پس از چند ساعت، کیفیت خود را از دست میدهند.
  • میتوان کلد برو را با یخ، شیر، خامه، نوشیدنی های گازدار و … ترکیب و نوش جان کرد.

معایب کلد برو [3 مورد]

  • زمان عصاره گیری آن بسیار طولانی [12 تا 24 ساعت] است.
  • برای تهیه 1 لیتر کلد برو، معمولاً مقدار قهوه بیشتری نسبت به سایر روش های دمی مصرف میشود. پس طبیعتاً قیمت آن نیز بالاتر است.
  • برای طرفداران طعم های اسیدی قهوه، کلد برو بیش از حد ملایم است. به همین خاطر ممکن است برخی افراد طعم آن را نپسندند.

روش های تهیه کولد برو در خانه و کافه

کلد برو (Cold Brew) | طرز تهیه با دستگاه و خانگی قهوه سرد دم

روش سنتی مناسب برای خانه و کافه

وسایل موردنیاز

  • قهوه آسیاب شده متوسط – درشت (مشابه نمک دریا)
  • آب تصفیه شده
  • فیلتر پارچه ای یا کاغذی
  • ظرف شیشه ای (فرنچ پرس، میسون جار یا بطری)

مراحل

  1. نسبت قهوه به آب: 1:4 [مثلاً به ازای 250 گرم قهوه، 1 لیتر آب]
  2. قهوه را در ظرف بریزید و آب سرد را به آرامی اضافه کنید.
  3. مخلوط را به آرامی هم بزنید تا همه قهوه به صورت کامل و یکنواخت خیس شوند.
  4. بگذارید 12 تا 24 ساعت در یخچال بماند.
  5. قهوه را با فیلتر پارچه ای یا کاغذی، صاف و در یخچال نگهداری کنید.

نکته : اگر طعم کلدبرو خیلی تلخ شد، زمان عصاره گیری را کاهش دهید یا از آسیاب درشت تر استفاده کنید.

روش سنتی (Immersion Cold Brew) – مناسب برای خانه و کافه

روش قطره ای

وسایل موردنیاز

  • برج کلد برو (قهوه ‌ساز سرد دم)
  • فیلتر کاغذی یا فلزی
  • قهوه آسیاب شده متوسط – درشت

مراحل

  1. قهوه را در محفظه فیلتر دستگاه بریزید.
  2. قطره چکان دستگاه را روی 1 قطره در هر 2 تا 3 ثانیه تنظیم کنید.
  3. این فرآیند 5 تا 12 ساعت طول میکشد.

نکته : این روش بیشتر در کافه ها استفاده میشود چون نیاز به تجهیزات خاص دارد.

برج کلد برو (قهوه ‌ساز سرد دم)

روش آیس دریپ خانگی

وسایل موردنیاز

  • قهوه آسیاب شده متوسط
  • دو لیوان یا دو ظرف روی هم
  • یخ
  • فیلتر پارچه ای یا دستمال نخی

مراحل

  1. یخ را در ظرف بالایی بریزید.
  2. قهوه آسیاب شده را در فیلتر پارچه ای یا دستمال نخی بریزید و بر روی ظرف پایینی قرار بدهید.
  3. صبر کنید تا یخ ذوب شود و آب به آرامی از میان قهوه عبور کند.
  4. پس از چند ساعت کلد برو شما آماده است.

نکته: این روش مناسب کسانی است که دوست دارند اسیدیته قهوه حفظ شود.

روش آیس دریپ خانگی (DIY Ice Drip Cold Brew)

روش فرنچ پرس

مراحل

  1. 250 گرم قهوه آسیاب شده متوسط – درشت را در فرنچ پرس بریزید.
  2. 1 لیتر آب سرد اضافه کنید و هم بزنید.
  3. درب فرنچ پرس را ببندید، ولی پیستون را فشار ندهید.
  4. بگذارید 12 تا 18 ساعت در یخچال بماند.
  5. پیستون را فشار دهید و مایع را جدا کنید.

نکته: حتماً از آب تصفیه شده برای طعم خالص تر و بهتر استفاده کنید.

روش فرنچ پرس (French Press Cold Brew)

روش چای کیسه ای قهوه [تمیز و بدون نیاز به فیلتر]

وسایل موردنیاز

  • قهوه آسیاب شده متوسط – درشت
  • کیسه چای خالی یا کیسه پارچه ای مخصوص دمنوش
  • آب سرد تصفیه شده
  • یک شیشه یا لیوان بزرگ

مراحل

  1. مقدار لازم قهوه تخصصی دم آوری (حدود 5 گرم برای هر 500 میلی لیتر آب) رو داخل کیسه چای بریزید.
  2. کیسه را داخل یک ظرف پر از آب سرد قرار بدهید.
  3. درب ظرف را ببند و برای 12 تا 18 ساعت در یخچال قرار بدهید.
  4. کیسه را خارج کنید و قهوه نهایی را مصرف کنید یا در یخچال نگه دارید.

نکته: این روش از پخش شدن تفاله قهوه در نوشیدنی جلوگیری میکند و پس از عصاره گیری نیازی به فیلتر ندارید.

روش چای کیسه‌ای قهوه (Coffee Bag Method) – تمیز و بدون نیاز به فیلتر

کولد برو ایروپرس

اگر زمان کافی برای دم آوری 12 تا 24 ساعته کلد برو را ندارید، میتوانید با استفاده از ایروپرس، یک نمونه سریع تر از کلد برو را درست کنید که به “AeroPress Cold Brew” شناخته میشود.

این روش با فشار بیشتر و زمان کمتر، یک عصاره غلیظ تهیه میکند که طعمی شبیه به کلد برو با اسیدیته کمتر دارد.

روش 1) AeroPress Cold Brew سریع (در 5 دقیقه)

وسایل موردنیاز

  • قهوه آسیاب شده متوسط – درشت (درشت تر از اسپرسو، شبیه نمک دریا)
  • ایروپرس
  • آب سرد تصفیه شده یا دمای محیط
  • فیلتر ایروپرس
  • یخ [استفاده از آن، بستگی به سلیقه خودتان دارد]

مراحل

  1. 15 تا 20 گرم قهوه آسیاب شده را داخل ایروپرس بریزید.
  2. 100 میلی لیتر آب سرد (یا با دمای محیط) اضافه کنید.
  3. اجازه بدهید قهوه برای 2 تا 4 دقیقه در آب خیسانده شود.
  4. با فشار آرام، پیستون را پایین بیاورید تا قهوه خارج شود.
  5. نوشیدنی غلیظ را با یخ یا آب سرد رقیق سپس نوش جان کنید.

نکته: اگر طعم قهوه بیش از حد تلخ شد، مدت زمان خیساندن را کم کنید یا از آسیاب درشت تر استفاده کنید.

AeroPress Cold Brew

روش 2) AeroPress Inverted Cold Brew وارونه (در 10 دقیقه)

وسایل موردنیاز

  • قهوه آسیاب شده متوسط – درشت
  • ایروپرس
  • فیلتر ایروپرس
  • آب سرد تصفیه شده
  • ظرف برای سرو

مراحل

  1. ایروپرس را در حالت وارونه قرار بدهید.
  2. 20 گرم قهوه آسیاب شده را درون آن بریزید.
  3. 130 میلی لیتر آب سرد اضافه کنید.
  4. سپس خوب قهوه و آب را هم بزنید و بگذارید 8 تا 10 دقیقه دم بکشد.
  5. فیلتر را مرطوب کرده و درب را ببندید، ایروپرس را برگردانید و به آرامی پیستون را فشار بدهید.
  6. قهوه خروجی را با یخ یا شیر سرد ترکیب سپس نوش جان کنید.

نکته: درصورتیکه قهوه خیلی غلیظ شد، میتوانید آن را با آب سرد رقیق کنید.

AeroPress Inverted Cold Brew (روش وارونه، ۱۰ دقیقه‌ای)

روش 3) AeroPress Extended Cold Brew (در 45 دقیقه)

اگر دنبال طعمی نزدیک تر به کلد برو کلاسیک هستید، این روش به شما توصیه میشود.

وسایل موردنیاز

  • ایروپرس
  • فیلتر ایروپرس
  • قهوه آسیاب شده درشت
  • آب سرد
  • یخ یا آب سرد برای رقیق کردن

مراحل

  1. 30 گرم قهوه آسیاب شده را داخل ایروپرس بریزید.
  2. 150 میلی لیتر آب سرد اضافه کنید و هم بزنید.
  3. بگذارید 45 دقیقه تا 1 ساعت در دمای اتاق یا یخچال استراحت کند.
  4. پیستون را فشار بدهید و قهوه نهایی را با آب سرد یا یخ ترکیب سپس نوش جان کنید.

نکته: این روش کمی زمان بر است اما طعم آن بسیار به کلد برو اصلی نزدیکتر میباشد.

AeroPress Extended Cold Brew (۴۵ دقیقه‌ای)

کلد برو (Cold Brew)

همچنین سوالات خود را در بخش کامنت ها با ما درمیان بگذارید تا تیم لوما در سریع ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشند..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *