قهوه دمی کمکس (Chemex) | طرز تهیه و روش های دم آوری

قهوه دمی کمکس (Chemex) | طرز تهیه و روش های دم آوری
کمکس (Chemex) یکی از روش های دم آوری دستی (پور-اور) است که قهوه ای شفاف، متعادل و با طعم های روشن و واضح تهیه میکند. در این روش دم آوری از فیلترهای ضخیم تر استفاده میشود که موجب حذف روغن ها و ذرات ریز شده و در نتیجه طعم قهوه ملایم و با تلخی کمتر خواهد بود.
لوازم مورد نیاز تهیه قهوه دمی با کمکس
تجهیزات مورد نیاز
- قهوه ساز کمکس (در اندازه های متفاوت 3، 6، 8 یا 10 فنجان)
- فیلتر کاغذی مخصوص کمکس (ضخیم تر از فیلترهای معمولی)
- کتری قهوه دمی گردن غاز برای کنترل بیشتر جریان آب
- آسیاب قهوه برای آسیاب کردن یک دست و دقیق قهوه
- ترازو دیجیتال برای دقت در نسبت قهوه به آب
- تایمر برای کنترل زمان دم آوری
مواد اولیه مورد نیاز
- دانه قهوه تازه رُست شده (ترجیحاً رُست روشن تا متوسط)
- آب تصفیه شده در دمای 90 – 96 درجه سانتی گراد
- نسبت قهوه به آب: 1:15 تا 1:17 (مثلاً 30 گرم قهوه برای 500 گرم آب)
قهوه های پیشنهادی لوما برای کمکس
تیار قهوه ترکیبی 80% عربیکا 20% ربوستا
تومان227.000 – تومان1.431.000
تیار قهوهی ترکیبی عربیکا و ربوستا است، بر پایه عربیکا (۸۰٪ عربیکا، ۲۰٪ ربوستا) دانه های این قهوه ترکیبی از مناطق آمریکای جنوبی و آسیاست.
انتخاب گزینهها
این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
سولارا قهوه ترکیبی 70% ربوستا 30% عربیکا
تومان158.000 – تومان980.000
ترکیبی شامل ۷۰ درصد ربوستا و ۳۰ درصد عربیکا است. اگر به قهوه ای با کافئین بالا و غلیظ علاقه دارید این ترکیب مناسب شماست.
انتخاب گزینهها
این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
فاروس قهوه ترکیبی 60% عربیکا 40% ربوستا
تومان205.000 – تومان1.288.000
فاروس ترکیبی عربیکا روبوستا بر پایه عربیکا (۶۰٪ عربیکا، ۴۰٪ ربوستا) که از مناطق آمریکا و آفریقا جمع آوری شده، فرآوری دانه ها طبیعی و شسته است.
انتخاب گزینهها
این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
کلمبیا هویلا قهوه سینگل اورجین (تک خاستگاه)
تومان282.000 – تومان1.800.000
قهوه ای از زیر گونه کاستیلو فرآوری شسته و ارتفاع ۱۸۰۰این قهوه شیرینی متوسط به بالا اسیدیته متوسط و تلخی اندکی دارد و حس دهانی آن خامه ای است.
انتخاب گزینهها
این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
کنیا یری قهوه سینگل اورجین (تک خاستگاه)
تومان222.000 – تومان1.400.000
انتخاب گزینهها
این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
نیرا قهوه ترکیبی 100% عربیکا
تومان258.000 – تومان1.639.000
نیرا ترکیبی صددرصد عربیکا است با فرآوری شسته و طبیعی که دانه های آن از مناطق آمریکا و آفریقا متشکل شده تلخی آن اندک و اسیدیته متوسط به بالا دارد.
انتخاب گزینهها
این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
آسیاب مناسب برای کمکس
اندازه آسیاب: متوسط - درشت (مشابه دانه های نمک درشت)
زیرا اگر آسیاب خیلی ریز باشد، قهوه بیش از حد عصاره گیری شده و موجب تلخی بیش از حد آن میشود. اگر خیلی درشت باشد، قهوه ضعیف و بیمزه خواهد بود.
طرز تهیه دم آوری کمکس
- فیلتر را در داخل کمکس قرار دهید و با آب داغ شستشو دهید تا طعم کاغذی آن از بین رفته و کمکس نیز گرم شود. سپس آب شستشو را بدون جا به جا کردن فیلتر، دور بریزید.
- 30 گرم قهوه تخصصی دم آوری با درجه آسیاب متوسط - درشت (مشابه نمک درشت) آسیاب کنید. سپس قهوه آسیاب شده را درون فیلتر ریخته، کمکس را روی ترازو قرار داده و آن را صفر کنید.
- آب را تا دمای 90 - 96 درجه سانتی گراد گرم کنید. مقدار 60 گرم آب (2 برابر وزن قهوه) را به آرامی روی قهوه بریزید. سپس قهوه را به آرامی هم بزنید یا کمکس را تکان دهید، تا همه قهوه آسیاب شده به طور کامل خیس شوند.
- حالا قهوه را به مدت 30 تا 45 ثانیه در همان حالت بگذارید تا دی اکسیدکربن آن آزاد شود.
- حالا آب را به شکل دایره ای و به صورت یکنواخت به روی قهوه بریزید. توجه داشته باشید که آب باید در چند مرحله ریخته شود (هر بار حدود 100 گرم) تا تا ترازو عدد 500 گرم را نمایش دهد.
- بدون اینکه فیلتر را هم بزنید، بگذارید آب کاملاً عبور کند. پس از حدود 4 دقیقه که آخرین قطره های آب هم چکه کرد، فیلتر را برداشته و دور بیندازید. (زمان دم آوری کل باید بین 3:30 تا 4:30 دقیقه باشد.)
- برای یکدست شدن قهوه، میتوانید کمکس را یکم بچرخانید.
- نوش جان! قهوه آماده است...
نسبت آب به قهوه و زمان دم آوری کمکس
تعداد فنجان | قهوه (گرم) | آب (میلی لیتر) | زمان دم آوری |
---|---|---|---|
1 فنجان | 15 گرم | 225 میلی لیتر | 3:30 تا 4:00 دقیقه |
2 فنجان | 30 گرم | 500 میلی لیتر | 4:00 تا 4:30 دقیقه |
3 فنجان | 45 گرم | 750 میلی لیتر | 4:30 تا 5:00 دقیقه |
4 فنجان | 60 گرم | 1000 میلی لیتر | 5:00 تا 6:00 دقیقه |
6 نکته طلایی برای دم آوری بهتر کمکس
- از دانه قهوه تازه (رُست روشن) تا متوسط استفاده کنید.
- حتما از قهوه تازه آسیاب شده استفاده کنید چون قهوه ای که از قبل آسیاب شده، بخشی از عطر و طعم خود را از دست داده است.
- آب را به شکل کنترل شده و دقیق (به شکل دایره ای و به آرامی با توجه به تایمر) بریزید.
- حتماً از آب تصفیه شده استفاده کنید! آب شیر، میتواند طعم قهوه را تغییر دهد.
- برای حفظ دمای مناسب دم آوری، کمکس را از قبل گرم کنید.
- اندازه آسیاب را با توجه به توضیحات گفته شده، تنظیم کنید.
چرا کمکس را انتخاب کنیم؟!
- طعم عالی و شفاف؛ فیلتر ضخیم روغن ها را حذف کرده و طعمی روشن تر می دهد.
- طراحی زیبا؛ کمکس یک ابزار دم آوری شیک و کاربردی است.
- کنترل بیشتر روی فرآیند دم آوری
دانستنی های کمکس (Chemex)
- شرکت سازنده کمکس شعار خیلی معروف “The secret to perfect coffee… every time” به معنی “راز داشتن یک قهوه عالی… هر بار” را دارد.
- دکتر پیتر شلمبوم (Dr. Peter Schlumbohm)، شیمیدان و مخترع در سال 1941 کمکس را اختراع کرد. او علاقه خیلی زیادی به اختراع اشیا جذاب و کاربردی از جمله کوکتل شیکر تا اتومبیل داشت.
- قهوهساز کمکس توسط مؤسسه فناوری ایلینویز به عنوان یکی از 100 محصول با بهترین طراحی دوران مدرن انتخاب شد.
- فیلترهای کاغذی کمکس 20% تا 30% نسبت به فیلتهای دیگر ضخیم تر هستند، درنتیجه روغن های معلق بیشتری هنگام دم آوری جذب میکنند و مواد جامد نمیتوانند از فیلتر عبور کنند. علاوه بر آن ذرات معلق نامحلول در قهوه که موجب افزایش Body میشد، از فیلترها عبور نمیکند و نوشیدنی شما در نهایت کمی رقیق تر است.
- فیلترهای کمکس یک بار مصرف هستند و پس از هربار استفاده باید دور ریخته شده و فیلتر جداگانه جدید جایگزین آن شود.
درمورد کمکس (Chemex) هر سوالی داشتید در کامنت ها بپرسید تا متخصصین لوما پاسخگوی شما باشند.