قوانین جدید انجمن قهوه تخصصی در مسابقات جهانی 2023

قوانین جدید انجمن قهوه تخصصی در مسابقات جهانی 2023
قوانین و مقررات جدید اعلام شده از سوی انجمن قهوه تخصصی، چه تغییراتی در مسابقات جهانی ایجاد کرد؟
هنگامی که انجمن قهوه تخصصی قوانین و مقررات جدید برای مسابقات جهانی باریستا در سال 2023 را اعلام نمود ، تغییرات قابل توجهی وجود داشت که رقابت را تکان داد ؛
بزرگ ترین به روزرسانی این بود که “شرکت کننده ها مجاز به استفاده از شیر گیاهی هستند. ”
قانونی که بسیاری از افراد سال ها منتظر آن بودند.
این سازمان در بیانیه ای اعلام کرد : ” این به روز رسانی ها ، امکان رقابت بیشتری برای شرکت کننده ها فراهم میکند. ” و با این بیانیه اهمیت گسترش انواع شیر موجود در رقابت را تایید کرد.
پس از این، بسیاری از مردم انتظار داشتند که تعداد زیادی از شرکت کننده ها در مسابقات جهانی باریستا 2023 در حال استفاده از شیر های گیاهی ببینند اما در واقع در طول مسابقه ، تنها یک نفر _ پاتریک رولف از دانمارک _ در مرحله نیمه نهایی تصمیم به انجام این کار گرفت.
البته او فقط از ترکیبی استفاده کرد که حاوی شیر گیاهی و شیر لبنی بود.
مهم است که بپرسیم : آیا برای استفاده از شیر های گیاهی در مسابقات جهانی باریستا خیلی زود بود؟
در این مقاله با ما همراه باشید تا این سوال را بررسی کنیم.
از 21 تا 24 ژوئن، مسابقات جهانی باریستا 2023 در آتن برگزار شد که شش شرکت کننده به فینال رسیدند و برنده رقابت ، شرکت کننده برزیلی بود.
اما در کنار پیروزی تاریخی برزیل ، رقابت امسال شاهد اولین ها بود : استفاده از شیرهای گیاهی تجاری.
قوانین و مقررات رسمی مسابقه جهانی باریستا در سال 2022 درباره استفاده از شیر اعلام کرده بود که ” یک نوشیدنی ترکیبی از شیر گاو و یک شات اسپرسو (بر طبق تعریف اسپرسو در بخش اسپرسو .) ”
این بدان معنی بود که رقبای قهرمانی ملی و جهانی باریستا مجبور بودند از شیر گاو در بخش نوشیدنی ترکیبی استفاده کنند و یا اینکه خطر دریافت امتیاز صفر و همچنین حذف را به جان بخرند.
با توجه به اینکه شیر های گیاهی ( به ویژه شیر جو دوسر) در کافی شاپ های تخصصی در سراسر جهان استفاده می شود ، بسیاری انتظار داشتند که امسال در مراحل مسابقات جهانی باریستا از شیر جو دوسر استفاده شود .
اما با این حال تنها یک نفر ؛ پاتریک رولف( بنیانگذار April coffee roasters) از شیر گیاهی در نوشیدنی خود در فینال استفاده کرد.
علاوه بر این ، پاتریک ( که در رتبه ششم قرار گرفت) منحصرا از شیر گیاهی استفاده نمیکرد و توضیح داد که ترکیبی از 90 درصد شیر گاو و 10 درصد شیر نارگیل ایجاد کرده است ؛
او همچنین افزود که شیر نارگیل به خوبی مکمل طعم استوایی قهوه او (Red gesha from La negrita in Colombia) بود.
پاتریک می گوید : قبل از ورود به آتن من قصد نداشتم از شیر گیاهی استفاده کنم اما رقابت برای من ، یک پلتفرم برای امتحان کردن چیز های جدید است و ما در طول تمرین شروع به آزمایش شیر نارگیل کردیم. او افزود شیر نارگیل به خوبی با اسپرسو من جفت شده است و این به طعم یاد های قهوه من مربوط است و این ترکیب با یک قهوه دیگر خوب کار نمیکرد.
شیر جو در مسابقات قهرمانی باریستا
اگر چه قانون جدید، تازه امسال به شرکت کننده ها اجازه استفاده از شیر گیاهی را داد اما این اولین بار نیست که ما شاهد استفاده از شیر های غیر لبنی در مسابقات قهرمانی باریستا هستیم .
در مسابقات ملی قبلی، تعداد کمی از شرکت کننده ها به نشانه اعتراض، آشکارا قانون شیر گاو را به چالش کشیده اند .
در سال 2019 ، کریستین تلز در طول مسابقات قهرمانی باریستا کانادا از شیر گیاهی استفاده کرد و رد صلاحیت شد.
همچنین در اکتبر سال گذشته، میکولاج پوکچا در مسابقات قهرمانی باریستا در استرالیا از شیر جو دوسر استفاده کرد. با این وجود برای بسیاری غیر منتظره است که تعداد کمی از رقبا در مسابقات جهانی باریستا از شیر گیاهی استفاده کنند.
چرا که در سراسر جهان شیر های گیاهی به ویژه شیر جو دوسر در بین مردم و کافی شاپ ها بسیار محبوب شده اند.
در سال 2022، فروش شیر جو دوسر یخچالی 37 درصد افزایش یافت که نشان می دهد که بازار همچنان سال به سال رشد میکند.
حتی برخی کافی شاپ ها ادعا میکنند که شیر جو دوسر به اندازه شیر گاو سفارش داده می شود.
اما چرا در مسابقات جهانی باریستا امسال هیچکس از شیر جو دوسر استفاده نکرد؟
خب، ممکن است دلایل متعددی داشته باشد که اگر بخواهیم منصفانه به آن نگاه کنیم، اولین و مهم ترین آنها این است که در لاته آرت شیر گاو بهتر از هر نوع شیر دیگری عمل میکند.
علاوه بر این ، خامه طبیعی و شیرینی لبنیات اغلب خود باعث افزایش کیفیت نوشیدنی می شود.
اگر چه شیر جو دوسر نسبتا خنثی است اما برخی از شیر های غیر لبنی به ویژه نارگیل و سویا، طعم های متمایزی دارند و به گفته پاتریک این می تواند منجر به نمره پایین تر شود.
او می گوید: “با توجه به طعم و مزه، چالش با شیر گیاهی، شدت طعم هایی است که از شیر می آید.” چرا که به طور سنتی، در یک نوشیدنی حاوی شیر اگر داوران بتوانند شیر را مزه کنند، آن نوشیدنی نمره کمتری خواهد داشت.
به همین دلیل ما شیر های گیاهی زیادی در رقابت امسال ندیدیم.
پیش بینی می شود که شیر های گیاهی در آینده مسابقات جهانی باریستا محبوب تر شوند. چرا که معمولا یک یا دو فصل طول می کشد تا رقبا شروع به عادت کردن به قوانین جدید کنند.
همچنین تغییراتی در نحوه ارزیابی و امتیاز دهی در WBC به وجود آمده که باعث استفاده بیشتر از شیر های گیاهی و نوآوری خواهد بود.
در ارزیابی جدید، قضات به دنبال اصالت در مفاهیم، روش ها، تکنیک ها و مواد تشکیل دهنده هستند و امتیاز دهی شامل چند سوال سریع از قبیل:
_ آیا این نمایش الهام بخش ارتباط عمیق تر با قهوه بود ؟
_ آیا این تجربه، همه جانبه و تحریک کننده یا در غیر این صورت برای قهوه تخصصی مهم بود؟
_ آیا این باریستا الهام بخش من در مورد قهوه تخصصی بود؟
با توجه به اینکه شیر های گیاهی در موضوعاتی مانند پایداری محیط زیست موثر تر است ما شاهد باریستا هایی خواهیم بود که بر این موضوعات تمرکز ویژه ای دارند.
اسپانسر های جدید:
SCA ، آلپرو را به عنوان اولین حامی نوشیدنی گیاهی واجد شرایط اعلام کرد و این موضوع مطمئنا تاثیری بر رقابت خواهد داشت.
گر چه ما هنوز تاثیر کامل قانون جدید شیر گیاهی را در مسابقات قهرمانی باریستا جهان ندیده ایم اما با توجه به اینکه این رقابت یک پلتفرم جهانی برای نوآوری است، تعجب آور خواهد بود که اگر شاهد استفاده بیشتری از شیر های گیاهی در WBC نباشیم.
همچنین پاتریک رولف در اینباره می گوید: “ما در آینده تعداد بیشتری شیر گیاهی در WBC خواهیم دید و این یک گام در مسیر درست است.”